Архива по категорија: Здраво дете

Feed Subscription

Како да бидете подобри родители?

Да се биде родител воопшто не е лесно, но сепак тоа е прекрасно. Што и да правите, никогаш не можете да го достигнете нивото на совршен родител, но затоа можете да се погрижите да бидете добар родител и како да успеете во таа улога. Никој не е совршен, па така и вие. Има неколку работи кои треба да ги знаете ... Повеќе »

Претешката торба го оптеретува детското срце

Неадекватната торба создава кај децата, не само физички и физиолошки промени, туку и психички. Анкетите спроведени меѓу учениците покажале дека голем број од нив не го сакаат училиштето, токму поради претешките ранци. Поради страв нешто да не пропуштат, децата во ранецот ставаат се и сешто, а родителите и учителите не водат доволно сметка за тоа. Понекогаш ученичката торба е тешка ... Повеќе »

Неколку совети за мотивирање на вашето дете

Децата по природа се љубопитни и како што се развиваат потребен им е некој, кој е расположен за одговарање на нивните прашања, некој кој ќе ги мотивира и инспирира. Следуваат шест начини за тоа како да го мотивирате вашето дете. Наградување Иако наградите се најчеста форма на мотивација за која родителите се одлучуваат, истражувањата покажаа дека тие имаат кус рок. ... Повеќе »

Бебето не го спасува бракот

Детето не е играчка, која ќе ве забавува кога ви е здодевно или кога сте осамени, а ниту пак средство за решавање на вашите брачни проблеми. Зрелоста на личноста, најмногу се изразува со одлуката да станете родител. Поради тоа што вашите пријателки се во брак и имаат деца, не значи дека и вие треба да забремените со првиот маж кој ... Повеќе »

Scroll To Top