Архива по категорија: Здраво дете

Feed Subscription

Прва помош при голтање на некој предмет

  Секоја мајка веројатно го доживеала тој ужасен момент кога детето се засркнало со некое поголемо парченце од јадењето или со некој друг предмет . Таа ноќна мора сигурно  ја доживеале повеќе од вас и затоа прво и основно што да направите во тој момент, е да се воздржите од паника , за да можете во тој момент да реагирате ... Повеќе »

Првите чекори на детето – сон за секој родител

Првите обиди на децата да проодат се случува во седмиот месец од животот.Тогаш детето почнува да се интересира за околината, да истражува и да ги прави првите чекори, кои постепено ќе го однесат во светот на возрасните.Набргу почнуваат да лазат, а крајната цел е проодувањето. Еве неколку совети, како да му помогнете на вашето дете полесно да прооди.Со самото растење ... Повеќе »

Здравјето на детето зависи од возраста на таткото

Биолошкиот часовник не работи само кај жената, туку и кај мажот, покажуваат последните анкети. Ако, кај жената ја намалува работоспособноста на јајниците,  кај мажот го зголемува ризикот од генетски мутации. Децата кои имаат повозрасни татковци е поверојатно да заболат од психички нарушувања како аутизам и шизофренија.  Ако таткото, на пример е најмалку 45 години, ризикот од такви болести во неговото ... Повеќе »

Амбициозноста на родителите, не е добра за децата

Кога седите во друштво со жени, особено со мајки, неизбежна е темата околу вашите деца. Многу често разговорите се сведуваат на фалби за разни достигнувања, па малите често пати се опишуваат како чудо од деца .Соодветно на тоа, децата одат на илјада и една вонучилишна активност, за еден ден да бидат конкурентни на пазарот, па повеќето денови итаат меѓу обврските, ... Повеќе »

Scroll To Top