Архива по категорија: Здраво дете

Feed Subscription

Храна за брз раст на косата кај бебињата!

Секоја мајка сака нејзиното дете да има густа и јака коса. Меѓутоа, некои бебиња имаат погуста и појака коса од други. Тоа не значи дека вашето бебе ќе има таква коса и кога ќе порасне. За да бидете сигурни за тоа, треба да обратите внимание на негата на косата. Освен тоа, многу е важно бебто да јаде правилна и здрава ... Повеќе »

Храната на трудницата го менува генот на плодот

Храната на жената за време на зачнувањето и во првите месеци на бременоста може да го промени генот на детето. Досегашните обиди со животни веќе докажале дека храната на мајката може да “вклучува ” и “отклучува” одредени гени. Сега експертите ги претставија првите докази на слична врска и кај луѓето. Научниците следеле 84 бремени жени од рурални средини на Гамбија, ... Повеќе »

Зошто вашето дете е непослушно – како да му помогнете?

“Беше толку послушно момче, а сега што се случи?! Ја слушаме често оваа реплика од мајките. Комуникацијата со детето носи само разочарување, а непослушноста стана норма. И вечните прашања “Зошто?” и “Што да правам?” Кои се причините за непослушноста на детето? 1. Детето се бори за внимание Ако родителите се постојано зафатени, детето не добива доволно внимание потребно за неговиот нормален ... Повеќе »

Научете го детето да оди во тоалет

Многу чест проблем за младите мајки е како да го научат своето дете да оди во тоалет. Тие доаѓаат во ситуација да почнат да хистеризираат од фактот, дека нивното дете, дури не сака да седне на тоалетната шолја, а камоли да стекне навика, само да почне да оди.  Всушност, причина за нервоза во никој случај не смее да има. Практиката покажува ... Повеќе »

Scroll To Top