Архива по категорија: Вести

Feed Subscription

Денеска е светски ден на здравјето

Под мотото „За безбедна храна, од нива до трпеза“ денеска се одбележува Светскиот ден на здравјето – 7 Април. Македонското лекарско друштво по тој повод организира настан на кој ќе биде одржано предавање за безбедноста на храната. Целта на кампањата на Светската здравствена организација е да се подигне свеста на граѓаните за подобра безбедност на храната, како и препораки на ... Повеќе »

Алпинецот Здравко Дејановиќ со тешки смрзнатини на лекување во поликлиника Неуромедика

Македонецот Здравко Дејановиќ се искачи на врвот Анапурна 1 на Хималаите висок 8.091 метар, кој се смета за еден од најсмртоносните и најопасни врвови за искачување. Дејановиќ врвот го искачил на 24 март годинава во 14.45 часот по локално време. На врвот Анапурна 1 досега се забележани само 192 искачувања од планинарски експедиции. Ова е огромен успех за македонското планинарство. ... Повеќе »

Меѓународен ден на аутизмот

Македонија денеска со низа настани ќе го одбележи 2 април – Светскиот ден за борба против аутизмот. Здружението „Во мојот свет“ започнува кампања под мотото „Еден свет за сите“ со настан во ТЦ Капитол мол. Целта е да се подигне јавната свест во Македонија за лицата со аутистичен спектар на нарушувања, пренесува МИА. По повод Меѓународниот ден, вработените на Технолошко-металуршкиот ... Повеќе »

Денес – Светски ден на лицата со Даунов синдром

Денеска е Светски ден на лицата со Даунов синдром. Облечете шарени чорапи и подржете ги овие луѓе. Денеска ќе ви пуштимеи едно видео, во кое Српската новинарка Јасмина Пеиќ ги опишува карактеристиките на Даунов синдром. Повеќе »

Scroll To Top