Архива по категорија: Вести

Feed Subscription

Стручен состанок 2015

На 20.10.2015 во Конгресната сала на Соборниот храм Св. Климент Охридски се одржа вториот Неуромедика Стручен состанок. Како што напоменавме лани, кога се одржа првиот Стручен состанок во наша организација, дека овој настан ќе се изгради како традиционален, на кој еминентни доктори предавачи ќе го споделуваат своето знаење и искуства со своите колеги доктори од цела Македонија секоја година во ... Повеќе »

Казна од 300 до 650 евра за родителите што не ги вакцинирале децата

Парични казни ќе добијат 70 родители кои не ги однеле децата на вакцинација. Против нив се поднесени прекршочни пријави, за периодот од јануари до август годинава. Од нив три се за ХПВ а останатите од календарот за имунизација. Од инспекторатот документацијата ја доставиле до суд. Родителите ќе треба да платат казна од 300 до 650 евра. Инаку, од утре почнува вакцинацијата против ... Повеќе »

ДЕКЛАРАЦИЈА НА МЛАДИ ЛЕКАРИ НА МАКЕДОНИЈА

Почитувани, Ова наше обраќање ќе го започнеме со Свечената Професионална Заклетва, која како текст е прифатена и се практикува во повеќето напредни Европски држави, а во соодветно адаптирана варијанта за нашата земја, и ние, младите лекари од Македонија, ја прифативме и дадовме: “ Ние, младите лекари од Македонија, со цела своја чест и професионален углед, јавно ветуваме дека ќе дадеме ... Повеќе »

Scroll To Top