Архива по категорија: Вести

Feed Subscription

Драган Јованов втора година по ред доби признание за најдобар млад научник на Европскиот Мултидисциплинарен конгрес ,,Исхрана Будучности“ во Нови Сад – Република Србија

Престојниот викенд се одржа Европски конгрес за повеќе области во Нови Сад. Учесници на конгресот беа експерти од 20 земји од Балканот, Европа и Светот, кои назад со години, па и оваа година, зедоа учество и дадоа свој придонес на конгресот. Имаше учесници  од владини и невладини организации од Балканот. Нашиот најпознат експерт во Европа, па и на Светско ниво ... Повеќе »

Денеска е светски ден на здравјето – MOTO: Победи го дијабетот

Во 2008 година, околу 347 милиони луѓе во светот имале дијабет, а преваленцата е во пораст, особено во земјите со низок и среден приход. Во 2012 година, дијабетот бил директна причина за 1,5 милиони смртни случаи, каде што повеќе од 80% бил причина во оние земји со низок и среден приход. СЗО предвидува дека дијабетот ќе биде 7-ма водечка причина ... Повеќе »

Сирупот Ефералган повлечен од продажба

Сирупот „Ефералган“, кој се користи за намалување на температурата кај децата од вчера е повлечен од продажба во Македонија. Овој лек е повлечен заради мерки на претпазливост, по барање на францускиот произведувач. Нивното барање следува откако се откриени мали пластични честички во опремата на пакување на производот. Од Агенцијата за лекови соопштуваат дека нема простор за паника, бидејќи не станува збор за ... Повеќе »

Scroll To Top