Архива по категорија: ПР

Feed Subscription

Како се прави природен, рачно изработен сапун?

Денес, на интернет можете да најдете безброј текстови на оваа тема. Некои од нив ќе бидат веродостојни, но много повеќе сосема погрешни, лаички и најлошото, манипулаторски. Околу самите состојки за изработка нема многу мистерија, но знаењето да се направат е многу повеќе отколку просто спојување на состојки. Значи, за сапонификација, хемиски процес, со кој настанува сапун, ви требаат 3 состојки: масла, сода ... Повеќе »

Neuromedica – Есенски Стручен состанок 2014

Neuromedica Есенскиот Стручен состанок 2014″ се одржа на 14.10.2014 од 12.00 часот во Конгресната сала на Соборниот храм “Св. Климент Охридски” – Скопје. Целта на овај Стручен состанок беше докторите од Неуромедика да го споделат своето акадeмско, стручно и професиnaлно знаење и искуство на своите колеги-доктори. Ова е прв Стручен состанок и почеток на многуте кои ќе следат. Идејата е ... Повеќе »

Ноќно мокрење во детската возраст

Во детската возраст ноќното мокрење претставува многу чест проблем. Енуреза е најчест облик на примарно ноќно мокрење кај здрави деца после 5 година. Според податоци од литературата на возраст од 5 години секое четврто дете има енуреза, а при тргнување во училиште секое десетто има ноќно мокрење. Кај децата со енуреза функцијата на бешиката е нормална, празнењето на бешиката е ... Повеќе »

Scroll To Top