Архива по категорија: Ординација

Feed Subscription

Зборувајте со вашите деца за сексот!

Зборувањето со децата за сексот e една од најпредизвикувачките работи за родителите. Во денешното општество потребно е да се разговара со детето за сексот, бидејќи тоа веќе добива информации за сексот од ТВ, музиката, другарчиња од училиште, интернетот и од други извори. Но, често тие информации се некомлетни и погрешни. На Вашето дете му е потребен одговорен извор на информации ... Повеќе »

Дали постои решение за секој проблем?

 Проблемите се составен дел од нашиот живот и да сакаме да ги избегнеме, невозможно е. Не постои начин се да средиме однапред и во животот се да ни тече едноставно. Проблемите, кризите, предизвиците, се повторуваат и се составен дел од животот. Низ нив учиме и растеме. Животот не е секогаш мирно море. Можеме да се лутиме  поради тоа, или можеме ... Повеќе »

Паркинсонова болест

Паркинсоновата болест, заедно со Паркинсоновите синдроми афектираат  околу 1% од светската популација со возраст над 60 години. Паркинсонова болест  постои во сите земји и кај сите етнички групи на планетата, со една многу варијабилна преваленција, која се движи од 18 до 234 случаи на 100 000  жители. Фактори на ризик и етиолошки хипотези Реалната етиологија на Паркинсонова болест, за жал ... Повеќе »

Кламидија – инфекција кај жени и мажи

Chlamydia е најчеста сексуално пренослива инфекција (СПИ) предизвикана од бактеријата, Chlamydia trachomatis, која може да ги оштети репродуктивните органи на жената. Најчесто симптомите од Chlamydia инфекцијата се благи или отсатни, сериозните компликации предизвикуваат тешки ошетувања, вклучувајќи го инфертилитетот, кој може да се случи “тихо” пред да се препознае проблемот кај жената. Chlamydia инфекцијата кај мажот мозе да предизвика исцедок од ... Повеќе »

Scroll To Top