Архива по категорија: Нега и убавина

Feed Subscription

Дали влажните марамици се штетни или корисни?

Влажните марамици можат да се најдат во секоја ташна, без разлика дали е машка или женска. Дојде време кога никој од дома не излегува без со себе да понесе едно пакетче од миризливите марамици. Во последно време постојат разни теории на таа тема – дали влажните марамици се корисни или штетни? Некои тврдат дека ги користат само за отстранување на ... Повеќе »

Големата моќ на малите семиња во убавината

Вообичаено е ситно и незабележливо, а истовремено во себе има голема моќ. Семето содржи многу скапоцени хранливи материи и лековити супстанци. Иако е познато илјадници години, денес неговата моќ е повторно откриена. Се чини дека најдобро место да се чува е во шпајз, но сепак се покажа дека е најдобро да се чува … во бањата на вашата тоалетна полица! ... Повеќе »

Видео: 25 начини како носите марама околу врат

Моден тренд во последниве години е носењето на марами во различни бои и шари. На секој чекор може да се забележат девојки и жени кои ги носат овие убави модни парчиња. Во скоро сите бутици се продаваат марами, кои водушевуваат и пленат. Дури и во филмот „Купохоличарка“, главната актерка си ги даде последните пари за да купи зелена марама, која ... Повеќе »

Ташните и нивниот начин на носење, кажуваат многу за вашиот карактер

  Освен кондурите една од најголемите „ болки на секоја жена “  се чантите. Не  е важно дали тие се мали, големи , спортски , класични или елегантни  –  важен е начинот на кој жените ги носат ,бидејќи тоа  многу кажува за нивниот карактер. Тоа го тврди експертот за говор на телото , Пети Вуд. Кога чантата се носи : ... Повеќе »

Scroll To Top