Архива по категорија: Mое здравје со позната личност

Feed Subscription

Здравјето мора да го негуваме, доколку сакаме да го зачуваме!

Ирена Спировска, уредничка на забавната програма на телевизија Алфа веќе 22 години успешно ја гради својата кариера и е една од најпрепознатливите телевизиски водителки во земјава. Убава, амбициозна, шармантна и секогаш насмеана, Спировска ужива во друштвото на својата ќерка Зорица, во својата работа и во друштво на своите пријатели. Таа пред 22 години прв пат се појавила на телевизиските екрани ... Повеќе »

Како ќе го живееш животот и како ќе се грижиш за сопственото здравје во младоста, така ќе те служи во староста

Билјана Дебарлиева е една од најпознатите телевизиски водителки, која повеќе од 15 години преку екраните ги подучува мајките како да се грижат за своите бебиња и граѓаните како да се грижат за своето здравје. Таа долги години ја водеше утринската емисија „Раноден“ и „Бебе магазин“ на А1 телевизија. На вести секогаш изгледа убаво. Во последниов период ве советува како да ... Повеќе »

Препораката за здрав живот и е секогаш здрава храна, пилатес и добар сон!

Пилатес овозможува програми за цврсто, обликувано, совршено и ново тело, водејќи се според максимата на Јосеф Хабертус Пилатес: за десет тренинзи ќе ја почувствувате разликата, за дваесет ќе ги видите резултатите, а за триесет ќе имате совршено ново тело, вели Ирина Митевска, која по професионалниот ангажман во МОБ како балерина, одлучи да отвори прво специјализирано пилатес-студио. И тоа беше во 2002 ... Повеќе »

Диетата не е добра за телесната тежина

Драган Јованов ФИТОТЕРАПЕВТ Асистент на Факултетот за менаџмент на еколошки ресурси и безбедност на храна – МИТ Универзитет- Скопје Драган Јованов е роден 29.09.1986 година во Скопје . Основното училиште го завршил во ОУ,,Браќа Миладиновци”  во Скопје . Учел во средното стручно училиште за ветеринарна медицина СОУ ,,Браќа Миладиновци”  во Скопје . Понатамошниот процес на образување го продолжил на  Факултетот за ... Повеќе »

Scroll To Top