Архива по категорија: Стоматологија

Feed Subscription

Храна за здрави заби!

Забите се најважни, бидејќи со нив се јаде, а тие можат да ја дадат и најубавата насмевка на планетата. Затоа секогаш многу битно е тие да се одржуваат здрави, да се оди редовно на заболекар и да се контролираат дали има расипани. За да се постигне убавата и сјајна насмевка и да се одржат запчињата здрави, постои храна која тоа ... Повеќе »

Кариесот – опасност за забите

Забниот кариес најчесто се јавува на места каде не може лесно да се види. Најмалиот кариес може само лекарот да го види, како и неправилниот развој на вилицата. Благовремените совети на лекарите гарантираат убави и здрави заби. Поради тоа е потребна редовна контрола кај забниот лекар и тоа на секои 3-4 месеци. Кај децата контролите треба да бидат почести , ... Повеќе »

Scroll To Top