Архива по категорија: Психологија

Feed Subscription

Како се однесувате кон грешките кои сами ги правите?

Многумина се вртат наназад и жалат за направените грешки. Престанете да размислувате за грешките кои сте ги направиле во минатото. Ваквото размислување е погрешно и од него немате никаква корист. Зошто сте грешеле? Затоа што сте се обидувале нешто да направите. Доколку не сте се обидувале немало да грешите, но така ќе стоите во место и нема да напредувате. Отфрлете ... Повеќе »

Поучна приказна: Проштевањето е потребно

И кога стоите на молитва, проштевајте, ако имате нешто против некого ………..“ Проштевањето е клучно за душевниот мир и за совршеното здравје. Ако сакате здравје и среќа, мора да му простите на секого што ве навредил кога и да било. Простете си себеси така што кога ќе ги усогласите своите мисли со бескрајната интелигенција. Меѓутоа, себеси не можете да си ... Повеќе »

Убавината доаѓа од внатре !

Надворешниот изглед, убавата шминка, гардеробата, сето тоа секоја девојка цели да го има и покаже пред другите. И вие сте една од девојките која го поседува тоа, но длабоко во себе осеќате празнина, не сте вистински исполнети, се чуствувате дека никој не ве разбира, проблемите во голем број само надвиснале над вас, а вие си поставувате само едно прашање. Има ... Повеќе »

Поучна приказна: Дали сте баксуз?

Господин Блок ми раскажа дека заработувал над 20000 долари годишно, но од неодамна почнал да наидува на затворени врати било каде да одел. Ми се жалеше дека во неколку случаи речиси ги навел клиентите да го потпишат договорот, но секогаш се испречувало нешто во последниот миг. Додаде дека верува и дека е баксуз. Дискутирајќи за проблемот, утврдив дека г-ин Блок ... Повеќе »

Scroll To Top