Архива по категорија: Психологија

Feed Subscription

Излезете од секојдневната монотонија

Стрес, депресија, нервози, напорен ден се неколкуте работи кои влијаат на вашето расположение и на тоа како вие се чуствувате. Излезете од монотонијата и направете нешто интересно, нешто што ќе ве направи среќни и ќе ви го задржи вниманието, а воедно и ќе се чуствувате прекрасно. Еве како на пример:  да ја преуредите  вашата спална соба. Избегајте од белите и ... Повеќе »

Вистинска причина за лутина

Се лутите и тоа го правите заради некоја ваша слабост. Некој друг, во исти околности не би се налутил. Toa што ве лути не се другите луѓе или ситуации, туку ве лути тоа што некој или нешто од надвор ве погодилo во раната која не сте ја зараснал , или ви допрел некоја ваша слабост која треба да зајакне. Доколку ... Повеќе »

Социјално анксиозно пореметување

Вознемирени сте, сомничави, плашливи, секогаш како да стоите настрана.Не ги сакате осветлените места, како што не сакате ниту да бидете видени од други, ниту вие нив да ги гледате. Не сакате да се дружите, затоа што стравувате како таму другите ќе ве набљудуваат. Кога ќе се вознемирите, односно кога ќе се сретнете со социјални ситуации кои ве плашат (иако знаете ... Повеќе »

Поучна приказна: Со попуштање, никогаш нема да ја постигнете целта

Не им дозволувајте на другите да ве злоупотребуваат и да ја постигнат својата цел со помош на викотници, плачење или со таканаречените срцеви напади. Таквите луѓе се диктатори што се обидуваат да ве претворат во робови и да ве наведат да работите по нивни барања. Бидете љубезни, но цврсти, одбивајте да им се покорите. Со попуштање никогаш нема дастигнете до ... Повеќе »

Scroll To Top