Архива по категорија: Психологија

Feed Subscription

Чудесната моќ на потсвеста!

Ако научите како да ја препознаете и да ја ослободите скриената моќ на сопствената потсвест, во својот живот ќе внесете сила, богатство, здравје, среќа и задоволство. Нема потреба моќта да ја стекнувате, неа веќе ја поседувате. Корисно е само да овладеете со начинот на нејзината употреба, да ја сфатите и правилно да ја употребувате во сите оддели на животот. Ако ... Повеќе »

Чипсот и сендвичите главни „виновници“ за дебеелењето кај децата

Децата од 5 до 14 год се први на листата на најдебели деца, при што постои опасност за нарушување на нивното здравје уште од мали нозе. Во последните неколку години, проблемот со дебелината кај децата почна да се претвара во епидемија. Речиси 20 отсто од тригодишните момчиња и 15 отсто од девојчињата на иста возраст се соочуваат со преголема тежина ... Повеќе »

Анорексија и булимија „чума“ на 21 век

Модата , убавиот изглед, диетите за слабеење и броењето калории честопати  можат да преставуваат закана за здравјето на младите, особено за девојчињата кои се плашат да не се здебелеат и кои се преоптоварени со тоа како изгледаат. Најчести  психосоматски заболувања на 21  век , при кои настануваат нарушувања во исхраната се анорексија и булимија. Нивна главна цел се девојчиња и ... Повеќе »

Scroll To Top