Архива по категорија: Медицина

Feed Subscription

Каков е вашиот родителски став?

Кога говориме за тип на воспитен родителски стил, не мислиме дека исклучиво само него го применувате. Тој само преовладува. Ги има следниве: 1.Авторитативен стил Вашите очекувања од детето се преголеми. Користите и награди и казни. Кога нешто од него барате, наредувате и не сакате да објасните зошто нештото го барате. Детските грешки строго ги казнувате, не објаснувајќи ги казните и ... Повеќе »

Што да јадете за здрави коски?

Цврстите коски се еден од предусловите за здрав и активен живот, доколку сте во средна или стара доба. Личностите што имаат цврсти коски, во помала мера, се склони кон кршење коски и остеопороза во старата доба. Остеопорозата е состојба на лош квалитет на коските, до која може да доведат повеќе причини. Најчесто станува збор за комбинација на повеќе фактори. Самата остеопороза ... Повеќе »

Правила за брачни кавги

Кога со својот партнер за нешто се карате, најверојатно не ви паѓа на памет за некакви правила до кои треба да се придржувате во таквите моменти. Но тие постојат и еве ги: 1.Строго држете се за целта. Значи, секогаш имајте ја на ум причината поради која се расправате. Не преминувајте на други теми (лани… мајка ти …) 2.Никогаш немојте да ... Повеќе »

Помогнете си, ако заборавате!

Иако мислите дека годините во кои треба да се грижите за меморијата се далеку, новите истражувања покажаа дека проблемите со меморијата може да започнат уште од 20 годишна возраст. Следете ги овие едноставни чекори за да го спречите губењето на меморијата. 1. Јадете леб за појадок Според едно универзитетско истражување, испуштањето на јаглехидратите од појадокот може да ја оштети меморијата ... Повеќе »

Scroll To Top