Архива по категорија: Медицина

Feed Subscription

Витамин К2 за здрави коски и крвни садови !

Во коскениот систем на човекот, во тек на целиот живот се одвиваат многу интензивни процеси на „ замена“ на старото коскено ткиво во ново, за коската да се одржи цврста. Меѓутоа, во тек на периодот на стареење, тој процес се забавува, односно разградбата на коските е побрза и коската станува послаба. Таа состојба е позната како остеопенија. Доколку продолжи пропаѓањето на ... Повеќе »

За каков здравствен проблем алармираат торбичките под очите?

Ќесите под очите се кошмарот на илјадници жени во светот. Причината за појавата на круговите е истекување на лимфата во областа на очите, каде што кожата е многу тенка . Бојата, пак се должи на крвните садови кои поминуваат под нив. Меѓу најчестите причини за ќесите под очите се тешка ноќ, претерување со алкохол и цигари, долга работа на компјутер ... Повеќе »

Стресот-причина за подуеност на стомакот

Денес ќе ви пишуваме за некои работи кои прават вашиот стомак да се подуе, а сите знаеме тогаш колку непријатно се осеќаме. Со отекувањето на стомакот немаме само естетки проблем, туку и здравствен. Причините за оваа појава се различни, од кои некои и доста изненадувачки. Стомакот понекогаш може да се подуе и од чаша вода  и додека кај некои луѓе ... Повеќе »

Немојте да се опседнувате со болести, под сугестија може да се разболите

Како стареете, нормално е да се зголемува бројот на болестите. Постепено почнуваат да ве „вртат“ коските, да имате проблеми со притисокот, да ви се врти, да ве напаѓаат страшни главоболки или не дај боже, да бидете „жртви“ на некоја потешка болест. Мошне алармантно е и тоа што младите, уште од рана возраст се соочуваат со огромни здравствени проблеми, кои им ... Повеќе »

Scroll To Top