Архива по категорија: Медицина

Feed Subscription

Силиконите тренд кај жените

Дваесет и петгодишна девојка пред еден месец си ставила силикони на усните, за да изгледа како Анџелина Џоли. Ваквите желби на младите девојки во земјава станаа секојдневие, па тие масовно го следат светскиот тренд и се одлучуваат за разубавување со пластична операција. Кај пластичните хирурзи, сите доаѓаат со различни барања, некои сакаат поголеми гради, а други пак се одлучуваат за ... Повеќе »

Внимавајте, пролетните алергии напаѓаат

Во пролет алергиските болести се јавуваат заедно со будењето на природата. Подеднакво потешкотии имаат и децата и возрасните. Но, пролетните алергии не го атакуваат секој човек подеднакво, некои се подложни повеќе, некои помалку на поленот и правот. Генетската предодреденост за алергиските болести потпомогната од дожд на поленските честички во пролет ќе го потикне појавувањето на алергиските заболувања на дишните патишта.Кашлицата ... Повеќе »

Scroll To Top