Архива по категорија: Кардио

Feed Subscription

Несоници и главоболки ги нападнаа метереопатите

Променливото време, наглото намалување на температурите за 15  степени Целзиусови и климатските промени секојдневно удираат и меѓу здравата популација, бидејќи се поголем е бројот на метереопати, кои страдаат од главоболки и несоници. Тоа се личности кај кои појавата на здравствени тегоби или влошување на основната болест, промените во расположението, однесувањето и целокупното психофизичко функционирање на организмот е редовно поврзана со ... Повеќе »

Како да го „преживеете“ брзиот начин на живот?

Во денешно време кога сите некаде брзаат, не стигнуваат мирно да изедат нормален оброк, ниту пак да се погрижат тој да биде здрав. Брзиот начин на живот, работата и стресот дополнително оневозможуваат граѓаните правилно да се хранат и да живеат здрав живот. Затоа постојат неколку правила што треба да се почитуваат: 1. Главните оброци и меѓу оброци секогаш земајте ги ... Повеќе »

Внимавајте: Загадениот воздух опасен по животот

Опасноста од загадениот воздух го загрозува здравјето на граѓаните, кои веќе неколку недели се изложени на енормно загадување со отровни честички во воздухот, смог и магла, карактеристични за зимскиот период, со што е вклучен црвениот аларм. Најмногу на удар на загаденоста се астматичарите, хронично болните пациенти, пациентите кои имаат проблеми со синусите, како и лицата со белодробни заболувања, кои треба да ... Повеќе »

Scroll To Top