Архива по категорија: Кардио

Feed Subscription

Како да му помогнеме на срцето и кои се симптоми на срцевата слабост?

Срцевата слабост не значи дека срцето престанало да работи или дека имате инфаркт, туку дека не може да пумпа доволно крв за потребите на организмот. Како настанува срцевата слабост? Таа настанува поради многу нарушувања. Некогаш не може да се открие вистинската причина. Најчесто настанува поради: – Коронарна артериска болест (затнување на артериите што го хранат срцето). Многу често луѓето со ... Повеќе »

Младите на удар на мозочните удари!

Триесет и две годишна девојка лани починала од срцев удар, додека пливала во водите на Охридското езеро, 23-годишна неготичанка пред неколку месеци почина од мозочен удар, пред неколку месеци, татко ја пронашол својата ќерка, мртва во када, а причината за нејзината смрт е инфаркт. Ова се само неколку примери, кои последните неколку месеци се случија во земјава и кои однесоа ... Повеќе »

Пушењето ги разорува белите дробови – колку се штетни и опасни цигарите?

Пушењето е една од најредовните „активности“ на луѓето. Ретки се луѓето кои во денешно време не пушат или кои немаат пушачи во нивната околина. Постојат активни пушачи, а тоа се тие што секогаш ја држат цигарата во уста или пушат од една до три кутии дневно, но има и пасивни пушачи, а тоа се тие кои не пушат, но затоа ... Повеќе »

Зошто жените живеат подолго од мажите ?

Жените живеат подолго од мажите. Тоа е неправедно, но точно. Во развиените земји, просечната разлика е десетина години. Во сиромашниот свет, разликата е помала, што се должи на ризиците на породувањето. Но, тоа секаде е така. А, прашањето е зошто ? Одговорот може да биде на две нивоа. Биполог – еволуционист би рекол дека причината е тоа што жените добиваат ... Повеќе »

Scroll To Top