Архива по категорија: Гинекологија

Feed Subscription

Кои се симптомите на кандидата и како да ја излекувате?

Дали досега сте го имале овој проблем? – Малечка незабележлива квасна габичка Candida albicans понекогаш претставува голем проблем и тоа тогаш кога предизвикува габична вагинална инфекција.Инфекцијата не е опасна, но затоа е мошне непријатна.Габите се всушност во групата на нижи паразитски организми на кои најчесто падот на нашиот одбранбен систем им создава плодна почва за нивно активирање и размножување. Во ... Повеќе »

Четири работи кои секоја жена би требало да ги знае за менструацијата!

Менструацијата е дел од животот на жените многу години. Менопаузата обично почнува околу 50-тата година, додека првата менструација се појавува на 12 или 13 години. Тоа значи дека жените имаат менструација околу четири децении. Но, дали знаете се за менструацијата? 1. МОЖНО Е ДА ТЕЧЕ ПРЕМНОГУ Многу тинјеџерки се мачат со менструацијата и не бараат помош од никој, мислејќи дека ... Повеќе »

Како да лечите миом на матка?

Миомoт на матката е (бенигнен) доброќуден тумор. Причините за појавата на миомoт се уште се непознати. Се знае дека миомoт е хормонски зависен тумор и дека за неговиот раст неопходен услов се естрогените. Миомoт расте при давање на естрогенска терапија и бременост, а се намалува за време на менопауза. Се развива често кај жени со покачена телесна тежина, хипертензија и мастопатија. ... Повеќе »

Четири работи кои лошо влијаат на плодноста!

Уште од многу одамна е познато дека бременоста во 35-тата година од животот, може да го зголеми ризикот од здравствени компликации кај жените и децата. Дали е тоа точно? Која е границата за една девојка да стане мајка?Лекарите честопати апелираат дека, како годините поминуваат, се потешко е девојките да станат мајки, бидејќи „стареењето“ со себе носи и ризици. -РИЗИЧЕН СЕКС Многу ... Повеќе »

Scroll To Top