Архива по категорија: Гинекологија

Feed Subscription

Како да се изборите со болките во грбот во текот на бременоста?

Во текот на бременоста сите жени имаат болки во грбот кои им го отежнуваат како движењето, така и исправеното одење. Еве неколку совети коишто можат да ви помогнат во намалувањето на болките кои жените ги имаат во текот на бременоста. 1. Носете малку подигнати обувки, важно е да не се рамни 2. Избегнувајте да кревате потешки предмети 3. Кога сакате ... Повеќе »

Како да ослабите по породувањето

Нема поголема среќа на светот од тоа кога мајката во прегратка ќе го гушне своето бебе. Тоа комплетно го менува нејзиниот ритам на живот и функционирање. Детето го менува вашиот живот – но го менува и вашиот изглед. Некои промени на телото може ќе ве изненадат, ако станувате мајка по прв пат. Кога ќе се погледнете во огледало, ќе забележите дека ... Повеќе »

Откачете ја здодевната кандида

Познатата габа кандида е присутна во здравиот организам и обично не е штетна. Кандидијазата живее на слузниците на вагината кај 33% од здравите жени, на слузницата на горните дишни патишта кај 71% од здравите лица и на слузницата на системот за варење кај 35% од здравите лица. Воспалението на вагината предизвикано од габичките Candide albicans е најчеста инфекција на женските ... Повеќе »

Scroll To Top