crtan filmБидете внимателни во изборот на цртаните филмови кои ги гледа вашето дете. Децата во различна возраст различно ги перципираат нештата, работите околу себе па така и цртаните филмови.

Децата во најголем број ги обожаваат цртаните, имаат свои јунаци и омилени филмови. Во голем број од случаите децата во раната возраст сметаат дека се што гледаат на цртаниот филм е возможно и реално. Во зависност од созревањето на детето, така и дознава дека тоа е само цртан филм а не и нешто што може да се случува реално.

Но децата кои имаат задоцнет развој и неможат сеуште да направат разлика возможно е одредени постаки или дејствија да ги применат со што можат и да се повредат. Следете го вашето дете и како тоа ги осознава и свака работите па во однос на тоа избирајте ги и филмовите кои ќе ги гледа.