Рак на градите е малигнен тумор кој се развива после некоја генетска промена во низa на клетки, што може да се појави уште во тинејџерскиот период, само што повеќето не се свесни за тоа.

Од оваа кобна болест, страдаат дури 1. 38 милиони жени, а до сега починале 458.000 од поубавата половина, објави Светската здравствена организација.

  • Оток, или грутчиња во пределот на пазувите.
  • Промена во обликот и големената на оболената дојка
  • Црвенило и оток помеѓу дојките
  • Болка во пределот на вратот и рамениците
  • Неподносливи болки на градата која ја нападнала тумор
  • Свраб во пределот на дојките
Сподели