За да ја подготвите, измешајте 1 лажиче мед, 1 лажица брашно и 1 жолчка од јајце. Измешајте добро и смесата ставете ја во фрижидер.

Ставајте од смесата точно на врвот на гнојната рана или чирот. Потоа покријте со парче тенка хартија (салфетка или толаетна хратија).

Менувајте ја хартијата на секои 3 часа, а пред да ја ставите повторно, исчистете ја раната.

Преспијте со неа, без да ја менувате во текот на ноќта. Следниот ден, без никаква болка, гнојот започнува да излегува сам.