Чировите се обично најчестата инфекција на кожата и најчесто се појавуваат во масните жлезди на кожата, кај пазувите, вратот, препоните и задникот.

Иако чировите се досадни, оние на препоните и задникот се најлошо искуство. Подолу можете да прочитате 4 лесни начини да се ослободите од загноените чирови.

1. Кромид

Кромидот е зеленчук со најдобри антисептички својства. Пресечете дебело парче кромид и ставете го на погодената област. На тој начин ќе го забрзате процесот на лекување.

2. Вода

Водата е многу корисна за вашето целокупно здравје, а со пиење на многу вода може да се намали појавувањето и интензитетот на чирот.

3. Топлина

Еден метод за справување со чир на кожата е примена на топлина за време на почетните фази. Ова ќе ги ослободи природните антитела на белите крвни клетки со што се спречува растот на чирот.

4. Паста од куркума

Куркумата е позната по своите антисептички својства, кои можат да ја излечат погодената област на кожата побрзо. Направете пасна со куркума, рицинусово масло и јод, а потоаа нанесете ја на местото со загноениот чир.

loading...
Сподели